پورت سوئیچ چه کاری انجام می دهد؟

سوئیچ های شبکه می توانند دستگاه های متصل را از طریق پورتی که به آن متصل هستند شناسایی کنند و در نتیجه می توانند داده ها را به دستگاه های خاصی منتقل کنند. سوئیچ ها با استفاده از جدول آدرس MAC، اطلاعاتی از جمله اینکه هر کدام به کدام پورت متصل هستند را روی سخت افزار متصل ذخیره می کنند. با استفاده از سوئیچ‌های چند پورت، این امر برای اجرای کارآمد شبکه ضروری است، زیرا این امکان را فراهم می آورد که داده‌ها بصورت استاندارد به دستگاه‌های مورد نظر ارسال شوند بدون اینکه نیاز باشد اطلاعات به تمام تجهیزات متصل فرستاده شود.

همچنین این دستگاه ها دارای ویژگی”دامنه برخورد” با استفاده از نرم افزار CSMA/CD (Carrier Sense Multiple Access with Collision Detect) هستند که به هر پورت سوئیچ اجازه می دهد تا به صورت کاملا دوگانه (ارسال و دریافت داده ها به طور همزمان) بدون اینکه برخوردی اتفاق بیفتد، کار کند. این نرم افزار کارایی دستگاه را افزایش داده و به عملکرد سوئیچ در زیر ترافیک سنگین کمک می کند.

سوئیچ ها می توانند یک پورت واحد برای شبکه های کوچک و مجزا داشته باشند یا اینکه از فناوری چند پورت پشتیبانی کنند. سوئیچ های چند پورت بسته به اندازه کسب و کار و شبکه شما می توانند تعداد پورت های مختلفی را ارائه دهند. کسب و کارهای کوچک ممکن است به سوئیچ هایی با ۸ الی ۴۸ پورت نیاز داشته باشند. هرچند، یک سوئیچ بزرگ در سطح سازمانی ممکن است شامل بیش از ۴۸ پورت باشد. با این حال، از آنجایی که دستگاه‌های مختلف توسط کابل‌ها و پورت‌های مختلف پشتیبانی می‌شوند، سوئیچ‌های چند پورت ممکن است دارای انواع پورت‌های مختلف برای پشتیبانی از طیف وسیعی از دستگاه‌ها و همچنین سرعت انتقال داده سریع‌تر باشند.

RJ45 چیست؟

RJ45 مخفف جک ثبت شده ۴۵ (Registered Jack 45) است و اغلب با اترنت یا CAT6 اشتباه گرفته می شود. کابل های CAT6 دارای یک کانکتور RJ45 در هر طرف هستند. این دو ویژگی و همچنین پورت های RJ45 یک اتصال اترنت را تشکیل می دهند. RJ45 به هر دو جنبه نر (کانکتور) و ماده (پورت) یک شبکه اترنت اتلاق می شود و رایج ترین روش برای انتقال داده بین دستگاه ها است. به همین دلیل، اکثر سوئیچ ها دارای یک پورت RJ45 یا چندگانه هستند، زیرا اکثر دستگاه ها از طریق این اتصال با سوئیچ شما سازگار هستند. پورت سوئیچ

از نظر سرعت، کابل های اترنت مختلف می توانند طیف وسیعی از سرعت ها و نرخ های انتقال داده را بسته به نیاز شبکه شما ارائه دهند. برای اینکه شبکه شما بتواند با حداکثر پتانسیل کار کند، اطمینان از اینکه کابل‌ها و دستگاه‌های متصل از حداکثر سرعت و نرخ انتقال مشترک پشتیبانی می‌کنند، امری ضروریست.

SFP در مقابل +SFP

SFP چیست؟

SFP مخفف Small Form-Factor Pluggable است و به پورت یا ماژول فرستنده-گیرنده موجود در برخی از سوئیچ های شبکه اتلاق می شود. پورت های SFP امکان اتصال با سرعت بالا و قابل اطمینان را بین دستگاه ها از طریق کابل های مسی یا فیبر نوری فراهم می کنند. آنها به دلیل اتصالات امن و فوق العاده سریعی که فراهم می آورند، انتخاب مناسبی برای بسیاری از امور شبکه های بزرگ هستند.

+SFP چیست؟

+SFP شبیه یک ماژول SFP است و عمل می کند، هرچند، می تواند تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی کند. +SFP برای شبکه‌های بزرگ‌تر که دستگاه‌های متصل زیادی دارند توصیه می‌شود تا از ایجاد گلوگاه جلوگیری شود و اطلاعات به طور کارآمد بین دستگاه‌ها حرکت کنند. +SFP به شبکه شما امکان می دهد از کابل های با سرعت بالاتر و امکانات دستگاه مانند کابل های فیبر نوری تک حالته یا چند حالته استفاده کنید.

انتخاب بین SFP و +SFP به ارزیابی میزان تقاضا برای سیستم شبکه شما و انتخاب بهترین پورت برای پشتیبانی از نیازهای کسب و کار شما بستگی دارد. برای شبکه های کوچک تا متوسط، SFP انتخاب خوبی است و اتصال با سرعت بالا و قابلیت اطمینان را فراهم می کند. +SFP برای شبکه های بزرگتر، سرعت های بیشتر و نرخ انتقال بالاتر، از ایجاد گلوگاه جلوگیری کرده و کارایی شبکه را تضمین می کند.

GBIC چیست؟

GBIC یکی دیگر از فرستنده-گیرنده های قابل تعویض در حین کار دستگاه (hot-swappable) است. GBIC مخفف Gigabit Interface Converter است و معمولاً برای تبدیل بین سیگنال نوری و الکتریکی استفاده می شود. SFP یک ماژول GBIC ارتقا یافته محسوب می شود و تنها تفاوت واقعی بین این دو در اندازه آنهاست که SFP اندازه بسیار کوچکتری دارد.

QSFP در مقابل +QSFP

QSFP مخفف Quad Small Form-Factor Pluggable است. این ماژول به همان روش فرستنده-گیرنده SFP یا +SFP کار می کند. QSFP از اترنت، کانال فیبر، پهنای باند نامحدود و SONET/SDH با امکانات مختلف در نرخ انتقال داده پشتیبانی می کند. این فرستنده-گیرنده ۴ کانال انتقال و ۴ کانال گیرنده را برای پشتیبانی از نرخ انتقال داده بالاتر برای کارهای شبکه شما فراهم می کند. QSFP از ۴×۱ گیگابیت بر ثانیه یا ۴۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند، سرعت انتقال آن را به گزینه ای سریع تر از ماژول های SFP یا +SFP تبدیل می کند.

+QSFP گزینه ای سریعتر است که سرعت انتقال داده ۴۰GBps را برای کارهای شبکه بزرگ فراهم می آورد. هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب فرستنده-گیرنده مناسب برای شبکه خود، باید اپلیکیشن های کسب و کار خود و تعداد دستگاه های متصل را برای ارزیابی سرعت و نرخ انتقال مورد نیاز شبکه در نظر بگیرید.

XFP چیست؟

XFP که قبل از SFP+ ظاهر شدند، یک فاکتور فرم استاندارد برای گیرنده های فیبرنوری سریال 10 گیگابایت بر ثانیه هستند. XFP مستقل از پروتکل و کاملاً مطابق با استانداردهای زیر است:

اترنت ۱۰ گیگ، فیبر نوری 10G، SONET OC-192، ,SDH STM-64 OTN G.709 و همچنین از نرخ بیت، بین 9.95G تا 11.3G پشتیبانی می کند. فرستنده های XFP در پیوندهای نوری datacom (امکان ارتباط داده ای) و telecom  (مخابراتی)، استفاده می شوند و تاثیر و انرژی کمتری نسبت به سایر فرستنده های ۱۰ گیگابیت بر ثانیه، ارائه می دهند. همچنین XFI یک رابط الکتریکی به میزبانی یک رابط استاندارد سری ۱۰ گیگابیت در ثانیه است.

XFP می تواند بیش از یک طول موج واحد عمل کرده و از تکنیک های تقسیم طول موج متراکم، استفاده کند. آنها شامل امکانات عیب یابی دیجیتالی هستند و مدیریتی را ارائه می دهند که به SFF-8472 استاندارد اضافه شده است. ماژول های XFP از یک نوع کانکتور فیبر LC برای دستیابی به تراکم بالاتر استفاده می کنند.