فایروال به عنوان سرویس (FWaaS) که به عنوان فایروال ابری نیز شناخته می شود، سرویسی است که قابلیت های بازرسی ترافیک شبکه مبتنی بر ابر را برای مشتریانی که به دنبال از کار انداختن یا تقویت دستگاه های فایروال شبکه موجود خود هستند، ارائه می دهد. این رویکرد بار تجهیزات مرکز داده داخلی و بار مدیریتی را برای تیم های امنیت سایبری داخلی کاهش می دهد.

FWaaS چگونه کار می کند؟

سرویس های FWaaS به شیوه ای مشابه دیگر سرویس های زیرساخت ابری عمل می کنند. فروشندگان FWaaS مراکز داده عظیم را بر پایه اینگونه فایروال ها راه اندازی می کنند و باعث صرفه جویی در مقیاس قابل توجهی می شوند.

آنها سپس یک جداسازی مجازی بین خدمات ارائه شده به مشتریان مختلف ایجاد کرده و از بروز مسائل امنیتی همچون تغییر پیکربندی یک مشتری توسط مشتری دیگر یا بررسی ترافیک شبکه توسط خود مشتری جلوگیری می کنند.

سپس به هر مشتری یک نمونه مجازی از سرویس FWaaS اختصاص داده می شود که می توانند از طریق یک کنسول متمرکز آن را تغییر دهند. فروشندگان معمولاً از رابط های پیکربندی فایروال که تیم های امنیت سایبری با آن آشنایی دارند استفاده می کنند.

در واقع، مشتریانی که از یک برنامه داخلی به یک سرویس FWaaS ارائه شده توسط همان فروشنده منتقل می‌شوند، ممکن است بتوانند از همان رابط مدیریتی که برای دستگاه‌های داخلی خود استفاده می‌کردند، استفاده کنند.

پس از پیکربندی قوانین فایروال که خط‌ مشی امنیتی سازمان را اجرا می‌کنند، تیم‌های امنیت سایبری تنظیمات شبکه و DNS را تغییر می‌دهند تا سوئیچ مجازی را تنظیم کرده و ترافیک را از طریق زیرساخت فروشنده FWaaS برای اجرای سیاست‌های امنیتی مسیریابی کنند.

چرا FWaaS مهم است؟

پلتفرم‌های FWaaS به دلیل سه عامل مهم، نقش مهمی را در برنامه‌های امنیت سایبری ایفا می‌کنند:

  • سازمان‌ها استراتژی‌های اولیه ابر را به این دلیل اتخاذ می‌کنند که در آن به دنبال برون‌سپاری زیرساخت‌ها، نرم‌افزار و سایر خدمات تا حد امکان به ارائه‌دهندگان ابر هستند.
  • ترافیک خارج از سازمان ممکن است در فضای ابری باقی بماند و از مراکز داده و پیوندهای ارتباطی برای کاربران از راه دور و موبایل عبور کند و بار تجهیزات محلی را کاهش دهد.
  • بارگذاری یک سرویس امنیتی عمده به یک ارائه دهنده ابری، به منابع محدود داخلی اجازه می دهد تا بر فعالیت های دیگر تمرکز کنند.

مزایا و معایب FWaaS

سازمان‌هایی که انتقال به یک FWaaS را بررسی می‌کنند ممکن است از خود بپرسند که آیا اکنون زمان‌ مناسبی برای این انتقال هست یا نه؟

چندین مزایا و معایب مهم این محصولات را در نظر داشته باشید:

  • محصولات FWaaS باعث صرفه جویی در مقیاس شده و به فروشندگان این امکان را می دهند که هزینه ارائه خدمات پیشرفته را بین مشتریان مختلف توزیع کنند. همچنین با کنترل هزینه، آنها توانایی ایجاد درآمد اضافی را نیز دارند.
  • اخذ یک محصول FWaaS به سازمان اجازه می دهد تا به فناوری پیشرفته فیلتر امنیتی دسترسی پیدا کند. ارتقاء باید به روشی بدون نقص انجام شود و سازمان ها از تخصص و مهارت بالای فروشنده در راه اندازی محصول خود بهره مند شوند.
  • محصولات FWaaS هنوز در بازار جدید هستند. حفاظت محیطی، یک سرویس حیاتی برای کسب و کارها است و متخصصان امنیت سایبری باید اطمینان حاصل کنند که این سرویس مستحکم بوده و عملیات تجاری را مختل نمی کند.
  • از آنجایی که سازمان‌ها بخش‌های قابل توجهی از محیط عملیاتی خود را به ابر منتقل می‌کنند، FWaaS مزایای بومی ابری را فراهم می‌کند. این محصولات قابلیت های پایه ای ابر را دارا بوده و به این ترتیب تیم ها می توانند به سرعت عملیات ابری خود را ایمن کنند.

FWaaS و SD-WAN

محصولات FWaaS به خوبی با استراتژی های شبکه SD-WAN که به دنبال تمرکززدایی مسیریابی ترافیک شبکه هستند، ادغام می شوند. قابلیت‌های بهینه‌سازی مسیر پویا SD-WAN، استفاده از فایروال‌های شبکه سنتی را که به سرعت تبدیل به یک گلوگاه می‌شوند، دشوار می‌سازد.

FWaaS به فایروال اجازه می دهد تا به عنوان یک سرویس مبتنی بر ابر بوده و وابستگی به شبکه سازمانی را کاهش دهد.

FWaaS و SD-WAN دو مولفه اساسی استراتژی امنیت شبکه ی در حال توسعه هستند که به عنوان لبه سرویس دسترسی ایمن (SASE) شناخته می‌شوند.

در این راستا کمپانی فورتی نت راه حل های قابل قبولی را در زمینه خدمات و تجهیزات FWaaS، به کاربران خود ارائه می دهد. این کمپانی با در دست داشتن طیف وسیعی از محصولات می تواند تمامی نیازمندی های کاربران خود را در زمینه NGFW مبتنی بر ابر برطرف سازد.